Tuusulassa  tapahtui massajoukkomurha koulussa keskiviikkona kahdeksas marraskuuta. 18-vuotias Pekka-Eric Auvinen ampui 8 ihmistä ja lopuksi itsensä. Monta kertaa yhtä uhria; rehtori kuoli, samoin terveydenhoitaja ja 6 opiskelijaa, joista yksi 25-vuotias ja loput 16-18-vuotiaita. Moni loukkaantui.
   Keskiviikkona joskus 11 maissa Pekka alkoi ammuskella Jokelan koulussa. Aulasta löytyi suurin osa ruumiista ja murhaaja itse löytyi vessasta. Oppilaita oli luokissa lukittuina ja osa karkasi jos vain pääsi. Mies oli valellut polttoöljyä koulun seinille aikeinaan polttaa koko koulu, mutta ei sitten onneksi ollut saanut sitä syttymään.
   Pekka oli laittanut tiistaina youtubeen videon, jonka otsikkona oli 'Jokela High School Massacre 11/07/2007', ja myös irc-galleriassa oli ihkuboksissa ja päiväkirjassa viestiä. Päiväkirjan mukaan paljastui, että nuorukainen oli pettynyt johonkin ja valmis kuolemaan. Hän myös ihaili Hitleriä ja Stalinia ja ihannoi väkivaltaisia elokuvia. "Tarkkuusammunnan" harrastajana hän oli noin kolme kuukautta sitten hankkinut aseen ja siinä oli 500 panosta ampumahetkellä. yli 200 oli jäljellä ja lähes 70 ammuttu. Eli paljon oli vielä ampumatta. Lehden mukaan poika oli yksinäinen ja kiusattu. Hänellä oli myös 11-vuotias pikkuveli.
   Siinä herää sitten kysymys, että miksi näin pääsi käymään? Miksi Suomessa? Pekka oli luultavasti pettynyt todella pahasti johonkin, koska sanojensa mukaan vihasi ihmiskuntaa ja koko ihmisrotua. Hän oli valmistautunut kuolemaan kaikesta huolimatta.
   Mutta miksi viattomat? Pekka ampui syyttömiä ihmisiä; ihmisiä, joista suurimmalla osalla oli vielä elämä edessään. Ihmisiä, jotka olivat olleet vielä onnellisia ja eläväisiä aikaisemmin keskiviikko-aamuna. Monet saattoivat menettää kaverinsa, perheenjäsenensä, sukulaisensa ja periaatteessa ilman mitään pätevää syytä. Netissä on sytytetty yli 80 000 kynttilää uhrien ja muiden tapahtumasta kärsineiden muistoksi; irc-gallerian yhteisöissä on yhteensä yli 7000 ihmistä. Eilisiltana Suomessa laitettiin klo 18.00 keittiön ikkunalle kynttilä palamaan ja koko maassa on järjestetty suruliputus. Kyllä Suomi vielä välittää.
   On silti niin vaikea ymmärtää, miten tällaista voi tapahtua Suomessa? Millainen ihminen pitää olla, että pystyy katsomaan, kun itse tappaa viattomia ihmisiä. Täysin mahdotonta ajatella, mutta niin vain pääsi käymään. Eikä sille enää voi mitään. Enää on turha valitella, millainen Pekka oli, ja miksi hän niin teki, vaikka olisihan se toki mielenkiintoista tietää. Nyt voimme vain keskittyä tukemaan surevia omaisia ja muita ihmisiä, mikäli se on mahdollista. Tehtyä ei saa tekemättömäksi.


Tässä siis minun kirjoitukseni Jokelan koulussa kuolleiden muistoksi, sekä heidän omaisilleen ja tuttavilleen. Pärjäilkää.<3