Oikeasti en osaa kirjoittaa yhtään mitään. Tällaisia blogeja olen tehnyt ties kuinka monta, mutta ikinä niihin ei ole tullut mitään järkevää kirjoiteltua, eikä taida tulla tälläkään kertaa. Älkää siis odottako liikoja. Minulle vain iski eilisiltana jokin ihme inspiraatio tehdä blogi ja kirjoittaa jotain ei-niin-järkevää-ja-virallista. Ja tässä sitä nyt ollaan; kirjoittamassa jonninjoutavia nettipäiväkirjaan, jota todennäköisimmin kukaan ei lue.

No nyt siihen aiheeseen, mikä juolahti mieleeni. Kysymys kuuluu, miksi pitää esittää? Miksi nykyajan nuoriso rellestää pää kolmantena jalkana kännipäissään lähikaupan takana pusikossa? Itse voin sanoa, etten ole alkoholin ja muiden päihteiden huumaan vielä päässyt, enkä tule todennäköisesti pääsemäänkään. En vain näe siitä olevan itselleni mitään hyötyä, voi sitä pitää hauskaa ilman alkoholiakin.
   Monen monta kertaa olen tavannut ihmisiä, jotka luulevat olevansa jotain kun menevät sinne 'viikonloppukeitolle' kaveriporukalla ja on se sitten niin mukava päästä poliisiauton kyydissä kotipihaan. Onko se niin, että heidän vanhempansa eivät välitä nuorten juomisesta vai eivätkö he vaan tiedä?
   Itse hyväksyn kyllä sellaisen juomisen, millä ei haeta mitään räkäkännejä, mutta kun vedetään ne lärvit, niin se menee jo yli ymmärryksen. Mitä sillä haetaan? Suosiota, ymmärrystä, huomiota? Sitä muka näytetään 'coolilta' kun kuljetaan kaljapullo kaverina sepalus auki jossain uimarannan pukukopeissa. Sitten kun kysyt, että mitäs olette ottaneet kun tässä kunnossa olette, niin vastaus tulee kierrellen ja kaarrellen:
   - Ei me mitää paljoo... Vähä otettii tossa... Ei me olla ees kännissä vielä...
Joopajoo.

Ehkä minäkin olen vaan tylsä tyyppi, joka istuu kirjoittamassa nettipäiväkirjaan siitä miten ei ymmärrä nuorten toilailuja. Tällä kirjoituksella ei ole tarkoitus suututtaa ketään, jos joku juo niin juokoon. Eipähän ainakaan oma elämä mene piloille siitäkään ilosta.
   Sama juttu tupakan polttamisesta. Se jo haiseekin niin pahalle, minä en käsitä miten jotkut voivat sitä keuhkoihinsa vetää? Ihmeellistä, mutta totta.