Tälläkertaa ei pitäisi tästä kirjoituksesta löytyä niin paljon vinkumista ja valitusta kuin edellisistä. Koska nyt aihekin on sellainen, että päätin kirjoittaa vaan jotain mukavaa ja positiivistä. Nyt on sellainen tunnelmakin, tosin ei täällä meillä, mutta yleensä tällähetkellä.

Ah.<3 Musiikki. Kukapa ei musiikkia kuuntelisi? Minullakin soi koko ajan koneella ollessa jokin biisi, normaalisti joku niistä parista sadasta mitä olen tänne jo kerennyt ladata. Monet biiseistä on jo kulutettuja, eli olen kuunnellut niitä satoja kertoja. Toisinaan se ihastus sitten loppuu ja toisinaan se säilyy, vaikka samaa biisiä soittaisi koko ajan viikon ajan. Näistä omina esimerkkeinä mm. Scooter - Fire, Viikate - Suojelusenkeli, Mika - Grace Kelly ja The Cloud Room - Hey Now Now (suosittelen muuten kuuntelemaan noita biisejä).
   No sitten toinen musiikin alalaji; mainosmusiikki. Itse olen ainakin huomannut kuuntelevani tarkkaan kaikki mainoksissa soitetut biisit ja sitten etsin ne käsiini jotain ihmekautta. Esimerkiksi tuo Hey Now Now on Pepsi-mainoksesta (siitä missä se tyyppi muuttuu joksikin ihme maskotiksi ja ne naiset ajelee autolla). Rakastuin tuohon kappaleeseen, koska siitä tulee jotenkin niin kiva ja kesäinen olo. Sama juttu muissakin biiseissä, esimerkiksi O-Zonen oikeasti huono biisi Dragostea Din Tei:stä tulee mieleen kesä 2004, jolloin tuota biisiä soitettiin paljon tallilla, jossa olin leirillä. Siksi muistan aina tämän leirin kun kuulen tuon kappaleen. Onko teillä jotain tällaisia mieltymyksiä? Joku biisi muistuttaa jostakin tms. Kertokaa ihmeessä, haluan kuulla muidenkin mielipiteitä.
   Kolmas melkein samaan kategoriaan; TV-sarjoissa ja leffoissa soitetut kappaleet. O.C:ssä soi yleensä hyviä kappaleita. Minulta jäi ainakin itseltäni mieleen joulujaksossa soitettu tunnari, joka oli siis jonkun toisen bändin oma versio. Hitaampi ja koskettavampi. Että vaikka minulla on lemppareita ja niitä joita kuuntelen ylitse muiden, suosin myös tällaisia kappaleita, joihin tutustuu niin sanotusti julkisen mainonnan kautta.

Minä taas en ole oikeasti musiikaalisesti lahjakas. Kun on olemassa musikaalisesti lahjakkaita, taiteellisesti lahjakkaita jne, niin minä olen varmasti se jälkimmäinen. Osaan piirtää, kirjoittaa, maalata ja valokuvata, mutta soittaa tai laulaa en osaa. Kyllähän sitä tulee veisattua jos minkäkinlaista virttä ja biisien mukana lauleskelen, mutta ohikulkijan kannattaisi kyllä ostaa korvatulpat jos sitä pitäisi kuunnella. Kersana sitä on tullu soitettua jos mitäkin soitinta, mm. rumpuja, pianoa, kanteletta, huilua jne. Nykyään en osaa soittaa oikeastaan juuri mitään, rumpuja ja pianoa jonkun verran. Ikinä en ole mitään piano- tms rumputunteja ottanut.
   Musiikin kuuntelussa olen kyllä lahjakas! Jos sellaista lahjakkuutta on? Muistan yleensä kuulemani sanat, että voin sitten tyytyväisenä hoilotella musiikin tahdissa. On muuten harvinaisen tyhmän kuuloista ja näköistä ulkopuolisen silmistä kun lauleskelee vaikka omassa huoneessa mp3sen tahdissa. Mitään musiikkia kun ei kuulu ja tyyppi vaan laulaa. Hävettäis minuaki.

Pitäisiköhän tässä vielä mainita niistä omista suosikeista. Omistan siis monta levyä, koska tykkään enemmän ostaa kuin polttaa levyjä, ostamisesta kun hyötyy vielä se laulajakin edes vähän. Sitäpaitsi, on paljon mukavampi omistaa ne kaikki lehtiset ym. kuvat kun tylsät valkoset kannet ja levytkin itse sutattuna.
   Robbie Williams on ykkössuosikki. Ihan huippulaulaja, hyviä biisejä ja osaa esiintyä. Miehen keikoilla en siis ole vielä ollut, mutta tavoitteena olisi johonkin päin Eurooppaa lähteä Robbien keikalle. Lisäksi omistan 7 Robbie Williamsin levyä mukaanlukien yhden DVD:n ja löytyypä minulta vielä tuo elämänkertakirjakin ja pari kalenteria. Lempibiisejä on ehdottomasti vanha ja tunnettu Supreme, vähän uudempi Advertising Space sekä uusimmalta levyltä Bongo Bong.
   Toinen mitä myös kuuntelen, pääasiassa koneelta on Billy Talent. Kanadalaisbändi, joka soittaa jonkinsortin punk/rock/heavy-musiikkia sekasin kaikenlaista. Biisit on kyllä aika ykstoikkosia, mutta kyllähän niitä kuuntelee ihan mielellään. Tämänkin mielelläni livenä näkisin. Lempibiisejä ehdottomasti Cut the Curtains ja Fallen Leaves, tosin jälkimmäinen on turhan massoitettu nykyään.
   Sitten rakastan myös vanhempia bändejä ja laulajia. Loistavia ovat esimerkiksi Pink Floyd, David Bowie, Queen, Bruce Springsteen, Boney M. jne. Jos löytyy joku joka näitä kuuntelee niin ilmoittautukoon heti.
   Siinä nyt pari. Kertokaa tekin ihmiset niistä suosikeista ja lemppareista ja saa jaaritella niin pitkästi kuin jaksaa. Saa myös suositella, mitä kannattaisi kuunnella. ^^