Jokaisella on varmasti joku harrastus. Minä voin väittää harrastavani epäsäännöllisen säännöllisesti ratsastusta ja hevosten hoitoa. Raahaudun tallille pari kolme-neljä kertaa viikossa ja vietän aikaani siellä, tallista riippuen, muutamasta tunnista puoleen vuorokauteen. Siellä sitten taistelen hevosten kanssa ja saatan ratsastaa jopa kolmella hevosella samana päivänä. Jonkun mielestä saattaa kuulostaa ihan päättömältä touhulta; viettää nyt 12 h konien keskellä pölyparatiisissä ja vielä miljoonan hyttysen ja muun örveltäjän piirittämänä. Minä olen kuitenkin erimieltä, olen tottunut siihen ja tykkään siitä, ainakin silloin tällöin.

Sitä olen miettinyt voiko harrastuksen mukaan syrjiä. Jos joku harrastaa sammakoiden keräilemistä, niin onko sellaisia ihmisiä, jotka alkavat haukkumaan tätä henkilöä harrastuksen vuoksi. Kyllä varmasti on. Tuosta hevosharrastuksesta olen saanut kuulla siitä asti kun aloitin sen ja tähän päivään asti. Aina löytyy joku joka muistaa mainita kuinka hyvää meetwursti on leivän päällä. Onhan se, varsinkin ruisleivän kanssa.
   Mitäpä jos olisi vaikkapa joku kaunis tyttö, jonka voisi kuvitella harrastavan vaikkapa tanssimista tai jotain muuta vastaavaa suhteellisen naisellista urheilulajia, ja selviäisikin, että kyseinen neito harrastaa metsästystä yhdessä isoäitinsä kanssa.
   Tai vaikkapa hyvännäköinen poika, joka on suosittu tyttöjen keskuudessa ja miksei vaikka poikienkin. Kaikki tietenkin olettivat, että tämä nuorukainen pelaa jalkapalloa tai esimerkiksi toista poikien suosikkilajia; jääkiekkoa. Sitten selviää, että poitsu oikeasti harrastaa vaikka runojen kirjoittamista tai pitsin nypläystä. Seksikästä?
   Tällainen tyyppi saisi varmasti huomautuksia harrastuksistaan, mikäli ne tulisivat ihmisten keskuudessa ilmi. Julmaa.

Ja tässä kirjoituksessa ei sitten ollut minkäänlaista pointtia tai ajatusta. Pakko vain saada jotain kirjoitettua aiheesta joka ei oikeasti ole mitenkään tärkeä.
   Mutta heittäkäähän kommenttia ja kertokaapa omista kokemuksista? Onko joukossamme linnunmunien keräilijä tai totopelaaja? Tai esimerkiksi kanojenhoitaja tai vastaavaa? Onko syrjintää ilmennyt omalla osallasi?